Jedna od najvećih životnih odluka i financijskih pothvata mnogih, zasigurno je kupnja nekretnine. Cijeli proces kupnje, od pronalaska nekretnine koja zadovoljava vaše potrebe, do samog rješavanja papira i dogovora oko cijene zna biti mukotrpan. Upravo zbog toga, ako želite ovaj proces proći s lakoćom, neophodno je da vam pomogne agencija za nekretnine. Svi žele kupnju odraditi što brže i sa što manje komplikacija, a upravo to će za Vas odraditi agencija. U nastavku teksta saznajte sve o tome koje su prednosti koje donosi agent za nekretnine, te što sve olakšava agencija za posredovanje nekretninama.

Prednosti koje donosi agencija za nekretnine

Vrijeme je novac, a kupnja nekretnine oduzima puno vremena. Kao što smo već u uvodu spomenuli, cijeli proces od pronalaska kuće do kupnje često zna biti mukotrpan i stresan. Upravo zbog toga angažiranje agencije za nekretnine donosi vam niz prednosti, a koje su to saznajte u nastavku.

  • Poznavanje tržišta nekretnina i cijena na određenom području

Glavna prednost kojom se agenti za nekretnine mogu pohvaliti je poznavanje tržišta nekretnina na području njihovog rada. Cijena nekretnina formira se prema nekoliko faktora, a uz to agenti su posrednici i odredit će realnu cijenu nekretnine za obje strane. Prva stvar prema kojoj se formira cijena nekretnine je njena vrsta. Nekretnine mogu biti stanovi, vile, kuće, poslovni prostori ili zgrade, a cijena ovisi i o njihovoj veličini, stanju i najvažnijem faktoru kod određivanja cijena – lokaciji. U Hrvatskoj cijenom su najskuplje nekretnine na obali i u gradu Zagrebu.

Znanje koje posjeduje agencija za nekretnine može vam znatno pomoći u ovom području i uštedjeti vremena. Također, agencije za nekretnine možda u ponudi imaju i nekretnine koje se ne oglašavaju nigdje na internetu, a po potrebi će pronaći nekretninu prema vašim zahtjevima.

O ovome smo već pisali u nekim objavama na našoj Facebook stranici, a ako nas još uvijek ne pratite na Facebooku, podržite nas s lajkom i budite u tijeku s novostima oko ponude naše agencije i korisnim savjetima vezano uz održavanje, kupnju ili prodaju nekretnina. https://www.facebook.com/pantovcak.realestate/

  • Iskustvo i znanje agenta za nekretnine

Agencija Pantovčak nekretnine zapošljava stručnjake koji će Vas kroz cijeli proces kupnje ili prodaje stručno voditi kroz sve korake. Sami, bez iskustva, ljudi se nerijetko izgube u svim stvarima koje moraju obaviti, a i zbog svakidašnjih obaveza mnogi ne stižu sami obavljati ove stvari. Agenti za nekretnine posjeduju znanje o nekretninama i određenom tržištu nekretnina, te iza sebe imaju položeni stručni ispit koji garantira njihovu stručnost.

  • Poznavanje zakona

Agencija za nekretnine poznaje zakone i poreze kod trgovine nekretninama i upravo zbog toga možete biti sigurni da će kupovina ili prodaja nekretnine proći u skladu sa zakonom. Nerijetko mijenjanje zakona može vam uzrokovati probleme ako niste ažurni sa zakonima u ovom polju, te upravo zbog toga agencija za nekretnine će vam znatno olakšati poslovanje. Sve zakonske obaveze uvijek će biti pravovremeno proslijeđene i svim klijentima, a vi bezbrižno možete uživati u danu.

  • Dubinska provjera svih nekretnina i priprema za njihovu prodaju

U današnjem svijetu mnogi smatraju da su nekretnine precijenjene, no to naravno nije slučaj sa svim nekretninama. Već prethodno smo napisali da postoji niz faktora koji utječu na cijenu nekretnine, a upravo agencija za nekretnine sve nekretnine u svojoj ponudi dubinski pregledava i procjenjuje po realnoj cijeni. Od starosti, stanja, lokacije i veličine, te kvalitete gradnje i samog namještaja. Nakon dubinske provjere nekretnine agencija za nekretnine je uvrštava u svoju ponudu i nudi klijentima.

  • Provedba svih administrativnih postupaka i “ključ u ruke”

Ono što je glavna prednost kod angažiranja agencija za nekretnine je ušteda vremena i jamčenje pravne sigurnosti. Svako posredovanje nekretnine preko agencije obavlja se transparentno i prema zakonu, a prilikom kupnje nekretnine preko agencije vi nakon plaćanja dobivate ključ u ruke. Stručnjaci za nekretnine koji rade u agenciji odradit će sav posao umjesto vas uz primjenu svojeg znanja i iskustva u poslu. Prema vašim zahtjevima pregledat će određene nekretnine i dati vam na biranje samo one koje odgovaraju Vašim zahtjevima, te ćete kupnju obaviti po principu “ključ u ruke” bez potrebe za rješavanje papira.

Treba li vam agencija za nekretnine?

Iz cijelog teksta vjerujemo da ste i sami uvidjeli na niz prednosti koje donosi angažiranje agencije za nekretnine. Mnogi kod kupnje ili prodaje nekretnine izbjegavaju posredništvo preko agencija, no nakon toga zapnu u raznim pravnim situacijama ili kupe “mačka u vreći”. Kako biste bili sigurni da je nekretnina koju kupujete kvalitetna i da se prodaje po dobroj cijeni, angažiranje agencije je neophodno, a osim toga agencija nudi i potpunu pravnu sigurnost svojim klijentima.